![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Je to najmenší hlodavec na Slovensku a v celej Európe, pričom ako jediný myšovitý hlodavec si stavia hniezdo nad zemou, a ktorý má ovíjavý chvost. Jej chvost je dlhší ako dve tretiny jej tela. Výborne jej slúži ako opora, dôležitý pomocník pri udržiavaní rovnováhy, takže všetky svoje štyri labky môže používať na zbieranie potravy a šplhanie po dlhých, ale tenkých steblách trávy, kríkoch či tŕstí. Myška sa živí sa semenami rastlín, bobuľami, hmyzom a dokonca vraj niekedy aj nektárom z kvetov. Napriek svojej malej veľkosti je myška drobná dôležitou súčasťou ekosystému a jej prítomnosť je indikátorom zdravého prostredia.
![]()
![]()
![]()